Archive for Murau közlekedés

Murau parkolási lehetőségek

Murau parkolási lehetőségek

Ingyenes parkolási lehetőség ami egész napos, a játszótér mellett van a vasúti sínen átmenve illetve a Schiller platzról a városfele menve, a híd lábánál, az egészségügyi centrummal szemben van. Itt elektromos autó töltő is van.

Vannak még elvétve ingyenes helyek, de a legtöbb helyen parkoló órát kell a kocsi ablakába tenni, és arra az órára állítani, ahonnantól ott áll a kocsi. Van ahol egy óra ingyenes, pld Schiller platz, van ahol 3 óra. Ez ki van írva a táblára. Ilyen kor pld óránként kell átállítani az órát ha ott akarunk parkolni sokáig.

Minden nap 18 órától másnap reggel 8 óráig ingyenes a parkolás itt is. Illetve szombat 12 órától hétfő reggel 8-ig.

A Jázmin panziótól a 2 ingyenes parkoló kb 500 méterre van. Ha valaki este jön akkor este 18 órától reggel 8-ig a Schiller platzon parkolhat ingyenesen ami 20 méterre van.

Murau parkolási lehetőségek

Murau parkolási lehetőségek

Murau parkolási lehetőségek

Murau parkolási lehetőségek

Murau parkolási lehetőségek

Murau megközelítése

Murau megközelítése

Murau autóval

Budapestről Murau kb. 470km. Autópályán haladva általában 5-6 óra az út egy pihenővel.

Ha végig autópályát akarsz, akkor fel kell menni Bécsig, ami plusz 45km, ezért érdemes a Fertő tónál Kismarton Eisenstadt  felé letérni a pályáról és rövidíteni.

Autóval oda-vissza kb 1000km ami nekünk egy Ford Mondeoval kb 80-90 euróból kijön.

Autópálya matricát Magyarországon is kell venni meg Ausztriában is.

Murau vonattal

Budapest Keleti pályaudvarról indul a vonat és oda is érkezik meg.

Én 7.40 kor induló vonattal szoktam Budapestről indulni. 11 óra után van Bécsben ahol sajnos csak 4 perc van az átszállásra, és többször is késett a vonat, így 2 órát kellett várnom Bécsben. Én ezt a Mc Donaldsban szoktam tölteni, mert ott van konektor, és van ingyen wifi. Ha mégis eléred a csatlakozást, akkor 13.10 re érkezik a vonat Unzmarktba ahonnan vagy busszal vagy kisvasúttal tudsz eljutni Murauba ami úgy 40 kilométer.

Visszafelé is úgy 8.40 kor indul a vonat, és ugyanúgy 4 perc van az átszállásra Bécsben. Ha sikerül az átszállás akkor 15 körül érsz Budapestre.

Budapesten régen drága volt a jegy 25000Ft, ma nem tudom mennyi.

Ha Murauban veszem meg a jegyet a Tourist irodában időben, akkor személyi igazolvánnyal vagyis névreszólóan van mikor 39 euro kb 13000Ft. Rosszabb esetben 49 euro. Érdemes kalkulálni ezzel és ha drágább magyarország akkor visszafelé itt kell megvenni a  jegyet.

A Railjet vonatokon legtöbbször van konnektor így áram, és ingyen wifi.

Murau busszal

Budapestről nem indul buszjárat Murauba.

Én amikor busszal jöttem ki akkor Grázig volt a busz és oda jöttek értem autóval.