Tag Archive for szállás

Jázmin Panzió Murau

Jázmin Panzió Murau

Képek a Panzióból. A reggeli 2 személyre készült. 

Folyamatosan fejlödünk és igyekszünk a színvonalat a kiszolgálást és az itt tartozkodás élményét a legmagasabbra emelni.

Ha Murau Kreischbergben szállást keresel akkor a Jázmin Panzió a legjobb választás.

Hotel minősítése nincs, Gasthof a nevünk, de igyekszünk, hogy semmire se legyen kifogás és hotelben érezze magát:)

Jázmin panzió Murau

Murau barkács-kertész áruház

Murau barkács-kertész áruház

Landforst Lagerhaus Bau- & Gartenmarkt

CímRömersiedlung 61, 8850 Murau, Ausztria

Nyitva tartás

szombat 8:00–12:00
vasárnap Zárva
hétfő 8:00–18:00
kedd 8:00–18:00
szerda 8:00–18:00
csütörtök 8:00–18:00
péntek 8:00–18:00
Módosítási javaslat
Lagerhaus Murau

Lagerhaus Murau

 

 

Murli expressz Murau

Murli Expressz Murau

Murli expressz Murau

A gyerekek kedvence a Murli express, egy traktoros kisvonat ami körbevisz Murau városában.

Murli Murau kabala figurája, és a Murli Expressnél általában találkozni is lehet egy Murlinak öltözött emberrel akik cukrot osztogat a gyerekeknek és velük utazik a kis vonaton körbe Murau városában. Ez egy nagyon jó program minden pénteken 10 órától tavasztól őszig.

Május 28-tól szeptember 10-ig minden hétfőn 16.30 órakor a St. Lorenzen/Kreischberg információs iroda elől.

Május 25-től szeptember 14-ig minden pénteken 10.00 órakor Murauban a Schillerplatzról.

Az utazás díjmentes!

Murli expressz Murau

Olcsó szállás Murau Kreischbergben.

Olcsó szállás Murau Kreischbergben.

Valóban olcsó szállást keresel?

Sokat járunk Budapestre képzésekre és eleinte a legolcsóbb szállást kerestük.

A Bookoingon a képek alapján nem tűnt egyik se rossznak, gondoltuk meg fogja érni az árát. Aztán mikor beléptünk a szobába és kiderült mi a valóság, hát többször elszomorodtunk. Volt ahol a párom sírva jött ki, hogy azért ilyen mélyre nem süllyedünk, hisz a Bookingon egy szép szoba volt, meg kilátás, minket pedig az alagsorba küldtek olyan szobába ahol ablak se volt, csak kosz és mocsok. Máshol a matrac volt vagy száz éves és úgy nyikorgott hogy nem mertem megfordulni mert a párom felébred.

Mára megtaláltuk Budapesten a legjobb helyünket ami árban kicsit magasabb, de minden benne van ami kell, tiszta, kényelmes és nem rontja el a napunk a fáradtság és a bosszankodás, hogy milyen rossz helyen száltunk meg.

Olcsó szállás Murau Kreischbergben.A Jázmin Panziót ezért úgy alakitottuk ki, hogy az ára megfizethető legyen, és a minőség a legmagasabb szintű legyen. Sok időt fordítunk a takarításra és a tisztaság megteremtésére. Az ágyak kényelmesek, a matracok újak és nem nyikorognak, jó rajtuk aludni. A szobák tiszták a bútorok újak, modernek, a fürdőszobák igényesek, zuhanykabinosak. Minden szobában van lapos TV és ingyen wifi.

Olcsó szállás Murau Kreischbergben.

Mivel a Jázmin Panzió Murau központjában a főtéren van, ezért minden pár percen belül van, akár étterem, akár játszótér, akár a történelmi nevezetességek, a folyó, vagy hegy illetve a tó.

Nem a legolcsóbbak akarunk lenni, hanem a legjobbak, és olyan hely ahol mindenki jól érzi magát, kitudja pihenni a nap fáradalmait, és reggel egy bőséges reggelivel, és egy egészséges kávéval tudja kezdeni a napot.

Mi már megjártuk Magyarországon a legolcsóbb szállásokkal, így mi senkit se akarunk becsapni a valóságot mutatjuk be a képeinken és biztosak vagyunk benne, hogy nem fog csalódni ha minket választ!

A legjobb áron a legtöbb értéket igyekszünk adni, mert szeretjük mikor vendégeink minden évben visszatérnek és minket választanak.

Ha jól akarja magát érezni a szabadsága alatt, és ehhez egy biztos jó szállást keres, akkor ne menjen tovább, megtalálta.

Edit és Gábor várja önt a Jázmin panzióban Murauban!

Murau sípályák, síelés.

Murau sípályák, síelés.

Murau sípályák, síelés.

Magasság
868 – 2118 m
Szintkülönbség
1250 m
Sípályák hossza
42 km

Felvonók: 14 felvonó – 2 gondolakabinos, 4 ülőlift, 5 csákányos, 1 bébi, 1 tányéros, 1 tubing

Pályák nehézségi foka:
• Kék 16 km
• Piros 16,5 km
• Fekete 11,5 km  

Murau-Kreischberg síközpont – kapcsolat:
E-mail: office@kreischberg.at, Tel.: +43 3537 300
Web: www.murau-kreischberg.at

A síbérletek árait közvetlenül a www.kreischberg.at tudhatja meg

2018/19 TÉLI SZEZON: 2018. december 1.-től 2019. április 1.-ig

Haladóknak
Kreischbergen a haladó és profi sízők is megtalálják a számításukat. A 2118 méter magas Rosenkranz csúcsra vivő ülőszékes + csákányos felvonók mentén kitűnő piros és fekete jelzésű pályák, valamint külön bucka/mogulpálya található, a kijelölt pályák között pedig vadregényes lesiklásra, mélyhavazásra is van lehetőség. Az “Orange Sixpack” lehajtható narancsszínű plexis hatüléses lift mellett egy 3 km hosszú piros pályán csúszhatunk 1600 és 2000 méter között.

A 2013 decemberében átadott 2,1 km hosszú 10 személyes kiskabinos lifttel egészen a Kreischberg csúcsáig fel lehet menni. A széles pályák a carvingolásra kiválóan alkalmasak. Embert próbáló a pályarendszer alsó szakasza, ahol egy hosszú fekete pályán lehet lejutni a völgyállomásig. (Kevésbé gyakorlott sízőknek ezt a szakaszt nem ajánljuk, ők kabinos lifttel juthatnak vissza biztonságosan a völgybe).
Itt található a világ egyik legnagyobb pályagépe, melyet a “The Beast”, vagyis a “szörnyeteg” névre keresztelték. A gép 527 lóerős és 7,25 méter széles.

Családoknak
Kreischberg ideális családi síterep: mérete éppen megfelelő a családi sízésre, hiszen miközben minden családtag megtalálhatja a neki legjobban tetsző pályát, nehéz eltévedni, a középállomás biztos találkozási pontot jelent. A széles kék pályákon az egész család együtt sízhet, külön élmény lehet a gerincen végighaladó panorámapályán való közös lesiklás, fotózással egybekötve.

Téli kirándulás a Kreischbergnél

Azoknak, akik a téli sportokat nem kedvelik, de mégis szeretnék élvezni a csodálatos téli tájat, a Kreischbergen két kitáblázott és előkészített téli magaslati kirándulóútvonal áll rendelkezésükre. Itt a Kreischberg-tó körül vagy a magaslaton sétálhat a cirbolyafenyő erdőn keresztül, és megcsodálhatja a panorámát, valamint a téli tájat. Mindkét túra közvetlenül a 6-os függővasút pálya hegyi állomásától indul, így a függővasúttal kényelmesen utazhat fel és le is.

TIPP: Kis gyermekekkel és csecsemőkkel utazó családok számára is alkalmasak ezek a kiváló magaslati túraútvonalak. A babakocsit a függővasúton is szállíthatja. A jó kerekekkel az előkészített havas útvonalak sem jelentenek problémát!

Gyerekeknek
A hegyen a gyerekeket ráadásul különböző attrakciók várják: Aliz télországban és dinópark, “szellemvasút”, ugratók, mesefigurákkal jelölt erdei síösvények, trambulin, jégtanya hócsúszdával és hóalagúttal, snow tubing pálya, sőt, egy több kilométer hosszú szánkópálya is van. Nem véletlen, hogy sok-sok magyar család tölti itt a téli vakációt, és többek között a K2 Síközpont és Budapesti Sí Iskola is rendszeresen a Kreischbergen szervez sítáborokat.

Snowboardosoknak
Kreischberg a snowboardosok paradicsoma is egyben. A széles pályák, valamint a vadregényes környezet kedvez a freeridereknek. A trükköket kedvelő snowboardosokat külön snowboardpark várja ugratókkal, félcsővel. A kreischbergi sípályák alján található Európa legnagyobb természetes félcsöve, ami a snowboard világbajnokság helyszíne is egyben.

forrás: https://sielok.hu/siterep/kreischberg/

 

Murau története

Murau története

Murau fontos nyári és téli idegenforgalmi központ Ausztria Stájerország tartományában.

A környezetében találhatóak a Frauenalpe és a Kreischberg híres sípályái, és több síugró sánc is található a város határában. Gazdaságában jelentős szerepet játszik a faipar, a sörgyártás, a vízenergia-termelés és a növénytermesztés. 829 méter magasan fekszik, 10.75km2 -en terül el, lakossága kb 3600fő.
A terület már a bronzkorban és római időkben is lakott volt, először egy 1250-ből származó oklevélben említették. Ekkor építette a Murowe nevű várat a híres lovagköltő, minnesänger, Ulrich von Liechtenstein. A vár körül hamarosan egy kereskedőváros jött létre. Muraut Ulrich fia, II. Ottó emelte városi rangra 1298-ban.
A Habsburgok és a cseh király, Premysl Ottokár közötti háborúban a vár súlyosan megsérült, Ulrich von Liechtenstein fia, Ottó építette újjá. A kastély sokáig a Liechtenstein család tulajdonában állt. Christoph von Liechtenstein a 16. század közepén feleségül vette  Anna Neumann von Wasserleonburgot. Christoph von Liechtenstein 1580-ban meghalt, így a vár az özvegyre szállt, aki hamarosan  feleségül ment Georg Ludwig zu Schwazenberg grófhoz aki már a 6.férje volt.
Anna Neumann volt Murau úrnője, aki 1535 és 1623 között élt. Korának modern üzletasszonya volt, öt férjet élt túl, és gazdag örökségre tett szert. A kor életformáit megváltoztatta, új irányvonalakat talált ki, amiket ki is vitelezett. Újjáépítette a polgári kórházat, és a plébánia templom pénzügyi helyzetét is egyenesbe hozta. Tevékenysége Murau városának és annak lakóinak egyértelműen a javára vált. A mellette látható macska a vár híres macska témájú festményeire utal, továbbá szimbolizálja azt az erőt és a hét életet, ami Anna Neumann-ra is jellemző volt.
Anna Neumann von Wasserleonburg halála (1623) utána a vár a gróf tulajdona lett, aki a régi várat lebontatta és 1628-1643 között felépítette a ma is álló reneszánsz kastélyt.
A második világháború idején a Wehrmacht Murauban fogolytábort rendezett be, ahol elsősorban brit hadifoglyokat helyeztek el. Amikor 1945 májusában a szovjet csapatok közeledtek a város felé, a kiszabadult brit katonák úgy tájékoztatták őket, hogy Murau már brit kézen van. Ennek révén lehetett a város egészen 1955-ig a brit megszállási övezet része.
A Mur partján épült fel modern stilusban a “BH” a közigazgatási hivatal, bejárata előtt áll Neumann Anna szobra.

 

 

 

 A Közigazgatási Hivatallal szemben található a vasútállomás, ahonnan a Murtalbahn, a Mura völgyi keskeny nyomtávú vasút szerelvényei indulnak 1894 óta. A vonatok Unzmarkt és Tamsweg között közlekednek. Mindkét irányban rengeteg látnivaló és csodaszép táj várja a kirándulókat.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mura fölött átívelő Steinbrücke kőhíd egyenesen a középkori belvárosba vezet.
 

A régi városháza épülete a toronnyal a tetején.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bal oldalon a torony a régi városháza tetején áll, mely épületben régen fegyverraktár is volt. Egykoron vámháznak épült, majd a polgári kórház is ebben a házban működött.


A Fő téren pestisoszlop áll, az 1715-ös pestisjárvány emlékére állították. Minden pénteken délelőtt pedig termelői piac várja az erre járókat.

A Fő térről kis sikátoros utca vezet fel a városka plébánia templomához. A gótikus templom Szent Mátyásnak, a vámosok védőszentjének nevét viseli.

A templom tornyában 5 harang található, melyek közül a legrégebbi, a Mátyás harang 1649-ből származik. A templom alapítója II. Otto von Lichtenstein volt, 1284 és 1296 között építették. A belső falakat 14. századi freskók és reneszánszkori falfestmények borítják, melyek a Lichtenstein dinasztia családtagjait ábrázolják.
A templom mellől hosszú lépcsősor vezet fel a várhoz. Erre lehet rövidíteni, ha nem szeretnénk a másik irányba egy jó nagyot kerülni. Végülis nem sok lépcső van. Kettőszáznál nem több. 🙂

A vár vezetéssel látogatható, június végétől szeptember végéig minden szerdán és pénteken 14 órakor indul a vezetett túra. Belépő felnőtteknek 6 Euro, gyerekeknek és diákoknak 3 Euro.A várból szép kilátás nyílik a városra. A Mura fölött átívelő Mursteg hidat 1995-ben, a Holzzeit kiállítás alkalmából készítették. A híd egy nemzetközi verseny eredménye, ahol egy svájci cég nyerte a tervezést és a kivitelezést is, majd 1996-ban építészeti díjat nyertek vele. A híd 46,8 méter hosszú, és szép rálátás tárul elénk róla a történelmi városcentrumra, háttérben a várral.

A másik irányban a városka házaira látunk rá. Ugye Ti is észreveszitek, hogy mennyire a megújuló energiaforrásokra fektetik itt a hangsúlyt. A város gazdaságában fontos szerepet játszik a vizienergia termelés is.
A St. Anna templom már 1404 óta áll Murauban. Körülötte a város temetője.
A St. Anna templom mögött, az egykori zárda épületében a városi múzeum található.
A városi múzeum a város története mellett a kézműipart is bemutatja. Vezetéssel látogatható június végétől szeptember közepéig minden csütörtökön és szombaton 16 órakor.

A Mura partján Promenád, kellemes sétaút vezet, ahol sok helyi is sétál, kocog, élvezi a kellemes környezetet. A sétaút mellett szobrok is vannak. Az egyik a Xenia, a Macskaistennő. Tovább sétálva egy könnyedebb, légiesebb szoborral találkozhatunk. Ő Murna, a fiatal Folyóistennő. A víz erejét és az életet adó folyót szimbolizálja. Egyik kezében villámot, másikban vad komlót tart. Egy “idősebb” Murna szobor Graz-ban található, hisz Graz is a Mura folyó két partján terül el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A folyó túlpartján álló dombon találhatjuk a Szent Leonhard templomot és Grünfels várát. A templomhoz kálvária úton sétálhatunk fel. A kálvária első 14 állomását még a Schwarzenberg dinasztia készítette. A templomról először 1439-ben tesznek említést, alapítója Niklas von Lichtenstein volt. A Grünfels vár valószínűleg Murau alapításával egyidős. I. Ulrich von Lichtenstein uralkodása alatt épült. És bár a cseh Ottokár 1269-ben lerombolta, II. Otto von Lichtenstein a 14. században újra felépítette.

A vasútállomáson túl található a város sörfőzdéje. A városban sörmúzeum is található, amely 1995-ben nyílt meg a muraui sörfőzés 500. éves jubileuma alkalmából. 2010-ban pedig Murau városát Sörvárossá nyilvánították. A sörfőzde 1910 óta szövetkezeti alapon működő vállalkozás. Ez a minőséggel, a folyamatos fejlesztéssel, valamint a környezettel szemben tanúsított komoly felelősségérzettel összekapcsolódó hagyomány teszi a Muraui sört azzá, ami.
  • Muraui vár: A barokk vár a Schwarzenberg család birtokában van. Kápolna, börtön, korabeli berendezés stb. tekinthető meg, a lovagteremben pedig klasszikus zenei koncerteket tartanak.
  • Szent Máté-plébániatemplom (városi templom): 1284 és 1296 között épült, kora gótikus stílusú, alapítója II. Ottó von Liechtenstein. 14. századi freskómaradványok és reneszánsz falfestmények vannak benne. Tornyában található Murau legnagyobb harangja, a Mottl.
  • Szent Anna-templom: 1400 körül épült, gótikus szárnyasoltára, barokk főoltára, freskók és festett üvegablakai vannak. Mellette helyezkedik el a városi temető.
  • Szent Leonhard-templom: A Mura jobb partján áll a hegyoldalban, 15 stációs kálvária út vezet fel hozzá. Alapítója Niklas von Liechtenstein, először 1439-ben volt említés róla. Nagy csarnokát hálós boltív díszíti. Kora barokk főoltára, kőcsipkés ablakai, gótikus orgonagalériája van.
  • Grünfels vára: A Mura jobb oldalán áll, a Szent Leonhard-templom közelében. Az eredeti építmény valószínűleg I. Ulrich von Liechtenstein idején épült, de 1269-ben II. Ottokár von Böhmen leromboltatta. A 14. században II. Ottó von Liechtenstein építtette újra.
  • Pestisoszlop: A főtéren (Schillerplatz) áll. Az 1715-ös pestisjárvány emlékére állították.
  • Kapucinus templom, kolostor és városi múzeum: A templomot és kolostort 1648-ban alapították. A templomban található Anna Neumann sírja, a kolostorban alakították ki a városi múzeumot.
  • Régi városháza: Az Anna Neumann utcában, a Mura partján áll. Működése idején védőtornyában fegyvereket tároltak.
  • Városháza: A Raffaltplatzon áll. Az épület 1578-ig volt tanácsháza, amikor leégett. 1775-től és 1993-ig pékség működött benne, majd a város átvette és felújíttatta. 2001-ben „Ausztria legszebb városháza”-ként nyitották meg.
  • Sörmúzeum: 1995-ben nyílt meg a muraui sörfőzés 500 éves jubileuma alkalmából.
 
 
 
 
 
« Older Entries